Nytt inom branschen för sms-lån i sommar

nya smslån

Det har inte skett några större förändringar på marknaden för sms-lån och mindre blancolån det senaste året. Två anledningar är att marknaden är inne i en mognadsfas samt att majoriteten av långivare har landat i ett erbjudande som är i linje med affärsidén och riskvilligheten. En annan anledning är att ny lagstiftning inom konsumentkrediter väntas komma inom 1-2 år. De flesta långivare kommer att avvakta med större förändringar innan det står klart hur regering och riksdag har tänkt sig att smslånemarknaden ska se ut i framtiden.

Med det sagt sker givetvis mindre förändringar i långivarnas erbjudanden då och då. Här listar vi de större ändringar som har skett under maj och juni i år.

Lägre lånebelopp hos Frogtail

Frogtail (och tidigare Folkia) är en av de långivare som successivt har ökat maxbeloppet för sina lån utan säkerhet de senaste åren. Den senaste förändringen hos Frogtail är dock en sänkning. Numera är maxbeloppet 40 000 kr istället för 50 000 kr. Något skäl för denna nyhet har man inte angett. Det ligger dock nära till hands att misstänka att efterfrågan på maxbeloppet är mycket låg. Den som behöver låna 50 000 kr har många långivare, däribland också banker och nischbanker, att vända sig till.

Högre lånebelopp hos Risicum

Långivaren Risicum har istället valt att höja maxbeloppet för sina smslån, detta från 15 000 kr till 20 000 kr. Observera att detta endast gäller för det kreditlån för vilket Risicum erbjuder en mer flexibel återbetalningstid. Flexibiliteten ligger bland annat i att den första tiden – normalt en månad – är räntefri. För det ”vanliga” smslånet är maxbeloppet fortfarande 12 000 kr.

Några ändringar i räntesatserna respektive ränteberäkningen för kreditlånet har Risicum dock inte gjort. Den nominella räntan är 79% och maximal effektiv ränta är 117,20% oavsett lånebelopp.

Nytt erbjudande hos Viaconto

Viaconto erbjuder sedan ett par månader tillbaka kostnadsfria lån för nya kunder. I likhet med vad som gäller hos andra aktörer med samma typ av nykundserbjudande, såsom till exempel Vivus, är maxbeloppet 6000 kr. Du kan alltså inte vända dig till den här aktören för ett kostnadsfritt lån på 10 000 kr. Erbjudandet gäller lån som betalas tillbaka i sin helhet inom 30 dagar. Vanliga förseningsavgifter gäller för försenad återbetalning.

About the Author

Låna10000.nu
Låna10000.nu är en jämförelsetjänst för privatpersoner som söker de absolut bästa alternativen för lån på 10.000 kr. Vi tar ej ansvar för ditt val av bank eller kreditbolag då vi inte är en konsumentvägledare.