Många nya funktioner på Minpension.se

Minpension

Oavsett om du är ung eller har uppnått en lite mer aktningsvärd ålder är det klokt att då och då fundera kring pensionen. Tyvärr upplever många det som krångligt att planera för pensionen. Vissa vill helst inte tänka på den alls! Att negligera pensionen är emellertid ett säkert sätt att få en betydligt sämre ekonomi på äldre dar.

Minpension.se är en webbplats som drivs av staten i samarbete med de större pensionsbolagen. På den här sajten kan alla svenskar få en samlad bild av sin pension och dessutom se prognoser för framtiden. Sajten har varit uppe sedan 2004 och alldeles nyligen lanserades webbplatsen i en version ”2.0”. Det finns många smarta nyheter i den nya versionen, nyheter som gör det enklare och kanske också roligare att planera för framtiden. Känner du dig lite osäker på hur du ska förhålla dig till frågan om pension – gå in på Minpension.se och ta del av den information som finns att tillgå.

Mer detaljerade uppgifter

I den nya versionen får du som användare mer detaljerad information om pensionen än vad som har varit fallet tidigare. Den första gången du använder tjänsten får du besvara ett antal frågor. Utfallet används för att skräddarsy din pensionsinformation så att den blir nyttig och överskådlig för dig.

Stöd för planering

Den främsta funktionen på Minpension.se är pensionsprognosen. Denna prognos visar vad du förväntas få i inkomst från olika former av pension varje månad den dagen du slutar arbeta. Man kan likställa den här informationen med den som presenteras i ”det orange kuvertet” som dimper ner i brevlådan varje år. Nytt i version 2.0 av webbplatsen är att det nu är möjligt att se skillnaden i inkomst utifrån olika åldrar. Det är fascinerande att se hur mycket mer i månaden man kan få ut genom att gå i pension bara något eller några år senare än 65 års ålder.

Det finns också en smart funktion i form av en ”Att göra lista”. I denna presenteras de steg du kan ta för att dels säkra, dels höja din framtida pension.

Fördjupning och jämförelser

Att pensionen är ett lite krångligt område, särskilt som inkomsterna kan komma från så många håll, är något staten och pensionsbolagen känner till. Därför har man i den nya versionen av webbplatsen lagt till ett lättfattligt bibliotek med information. Det finns även en funktion som möjliggör jämförelser. Här kan du bland annat se skillnaden mellan din prognosticerade framtida pension och genomsnitt för olika åldrar.

About the Author

Låna10000.nu
Låna10000.nu är en jämförelsetjänst för privatpersoner som söker de absolut bästa alternativen för lån på 10.000 kr. Vi tar ej ansvar för ditt val av bank eller kreditbolag då vi inte är en konsumentvägledare.