Ikea fortsätter att satsa i utlandet

En av de marknader som är högaktuellt för Ikea att satsa på är Sydamerika. Det första landet som det planeras att öppna ett varuhus i är Chile. Varuhuset som ska öppna i 2020 kommer att ligga i huvudstaden Santiago. Det är i tillägg till Chile också planerat varuhus i Peru och Colombia. Hela 9 varuhus kommer att byggas om planen går som den ska i dessa tre länder.

Ikea undersöker självklart vilka möjligheter det finns för varuhus i Mexiko. Med Ikano group som redan driver Ikea varuhus i Asien så finns det möjligheter i Mexiko med tiden. Ikano group öppnade ett kontor i Mexiko city i 2017 och dom undersöker nu hur Ikea ska gå vidare med sina planer om expansion även här. Varför det inte i dagsläget satsats i Brasilien, som är det största landet i Sydamerika, beror på dåliga handelsavtal. Det blir för dyrt för Ikea att då hålla dom låga priser som idag kännetecknar möbelgiganten.

En viktig handelspartner till Ikea när företaget nu ska introduceras i Sydamerika är Falabella. Det nätverk som Falabella har är viktigt och med en stark allianspartner så kommer det att gå mycket fortare än om Ikea skulle göra detta själv. Franchise avtalet är inte unikt, Ikea har franchise avtal med många andra länder. Falabella har är väldigt stora inom näthandeln i Sydamerika. I nätbutiken till Falabella hittar man i tilläg till möbler både mode och accessoarer. Nätbutiken finns i Argentina, Colombia, Chile och Peru.

Ikea är idag världen största återförsäljare för möbler.

About the Author

Låna10000.nu
Låna10000.nu är en jämförelsetjänst för privatpersoner som söker de absolut bästa alternativen för lån på 10.000 kr. Vi tar ej ansvar för ditt val av bank eller kreditbolag då vi inte är en konsumentvägledare.