Här är bankapparna som ger dig koll på ekonomin

Att hålla koll på ekonomin är inte alltid det lättaste. Många svenskar använder sig av både bankkort, såväl som kreditkort när de handlar – och samtidigt är vi mästare i att shoppa på nätet och välja delbetalning eller betalning med faktura.

Det är alltså många faktorer som ska hållas koll på samtidigt, och att ha alla dessa i huvudet är i stort sett omöjligt. Därför finns det ett gäng appar som håller koll på ekonomin åt dig, och vi ska tipsa om några av dessa appar – på så vis kan du ägna din tid åt annat, medan apparna hjälper dig att ha stenkoll på ekonomin.

Steven

Detta är en app för dig som ofta delar utgifter med vänner och bekanta. Via Steven-appen får ni enkelt koll på vem som betalat vad och hur mycket var och en är skyldig vem. Appen kommer också påminna den som inte betalat sin skuld, vilket är en klar fördel, eftersom många tycker det är jobbigt att påminna någon om en skuld som ska återbetalas.

Mina utgifter

Denna app hjälper dig att på ett smidigt sätt sammanställa dina inkomster och utgifter. På så vis kan du snabbt se om det till exempel är någon specifik post där du lägger väldigt mycket pengar, och som det kanske går att strama in på. Appen är också väldigt bra för att hjälpa dig att få en helhetsbild över vart dina pengar tar vägen varje månad.

Buddy

Buddy är för dig som behöver hjälp att skapa en ekonomisk kalkyl över dina utgifter. Här kan du enkelt lägga upp en personlig budget där du hela tiden har koll på hur dina utgifter ser ut, och hur dessa rör sig i förhållande till din upplagda budget. Du kan också dela med dig av denna till vänner, om ni till exempel vill ha en gemensam budget eller bara inspireras av varandra.

Sparakvittot

Borttappade, sönderrivna och solblekta kvitton är med denna app numer ett minne blott – underbart! Här kan du med bara några snabba klick ladda in alla kvitton du vill, och den kan lagra både elektroniska kvitton, såväl som bilder du tagit på papperskvitton du fått till exempel när du handlat i butiken.

Många valmöjligheter utifrån behov

Det finns en hel djungel med ekonomiska appar där ute, och alla kanske inte passar för varje person. Det gäller därför att välja de apparna som passar dina egna behov bäst – på så vis blir det också roligare att använda sig av dessa och fortsätta hålla koll på ekonomin.

Om författaren

Låna10000.nu
Låna10000.nu är en jämförelsetjänst för privatpersoner som söker de absolut bästa alternativen för lån på 10.000 kr. Vi tar ej ansvar för ditt val av bank eller kreditbolag då vi inte är en konsumentvägledare.