Gör bättre ekonomiska val med ekonomiappar

Med smarta appar som du kopplar till din internetbank och dina betal- och kreditkort kan du i din smartphone få svart på vitt på hur din hushållsekonomi mår. Du har fullständig överblick över allt som rör din ekonomi och kan också göra för din ekonomi gynnsamma förändringar direkt i apparna. Det finns stor anledning att kika närmare på vad appar i din smartphone kan göra för din hushållsekonomi.

Översiktligt eller detaljerat – du väljer

Det finns ekonomiappar för såväl den som vill ha en snabb överblick över sina konton som den som vill ha mycket detaljrik information om inkomster, utgifter, sparande, lån, med mera. Det fina är att du väljer själv hur du vill följa din ekonomi – det är bara att du väljer rätt app för dina önskemål.

Oavsett vilken app du väljer kommer du att behöva koppla appen till bankkonton, med mera. Det är kanske något som kan kännas lite obekvämt, men vi kan lugna dig med att verifiering av kopplingarna sker via bank-ID.

Nyttiga appar för din privatekonomi

Här nedan hittar du exempel på appar som du med fördel kan använda för att få en bättre inblick i din ekonomi. Kanske kan de också hjälpa dig att göra nyttiga förändringar. Klicka dig vidare för att läsa mer om respektive app och även ladda ned dem. Ingen av de appar som presenteras nedan kostar något att ladda ner.

Tink
Tink har blivit ett givet val för den som vill kunna följa privatekonomin dag för dag. Appen är fullmatad med funktioner som ger både överblick och detaljer. Grunden i Tink är översikten, där inkomster och utgifter kategoriseras automatiskt. Denna översikt är till stor hjälp om du vill se vart dina inkomster tar vägen. Det finns också en mängd andra funktioner, såsom bland annat:

  • Budgetar (till exempel för matkontot)
  • Sparande (ange ett sparande och öppna sparkonto direkt i appen)
  • Jämför bolån för din villa eller bostadsrätt
  • Bostadsvärdering (en funktion som kommer inom kort)
  • Betala räkningar
  • ID-koll

Tink fylls hela tiden på med nya funktioner. Vill du ha endast en app för att hålla koll på din ekonomi är Tink ett utmärkt val, både nu och i framtiden. Appen finns tillgänglig för iPhone och Android.

Smart Budget 2
Smart Budget 2 är en app för dig som vill kunna styra din ekonomi i lite mer detalj och kunna göra detaljerade budgetar. Appen fungerar i grunden som en kassabok, där du för in uppgifter om inkomster och utgifter. Du får inte samma hjälp med kategorisering, med mera, som du får med Tink. Å andra sidan är det nyttigt att arbeta med ekonomi mer konkret genom att skriva in uppgifterna manuellt. Smart Budget 2 har tyvärr endast stöd för iOS-enheter.

Veckopengen
Veckopengen är en svenskutvecklad app som kan vara mycket nyttig för barnfamiljer. Idén är att föräldrarna ska kunna ange en veckopeng eller månadspeng för barnen och även lägga in sysslor som barnen kan utföra för att få bonuspengar. Appen är både praktisk, rolig och nyttig. Observera att en förutsättning för att appen och dess koncept ska fungera som det är tänkt är att barnen har egna smartphones. Det går också att koppla appen till bankkonton. På så vis kan veckopengen eller månadspengen samt eventuella bonuspengar betalas ut direkt till barnens konton.

About the Author

Låna10000.nu
Låna10000.nu är en jämförelsetjänst för privatpersoner som söker de absolut bästa alternativen för lån på 10.000 kr. Vi tar ej ansvar för ditt val av bank eller kreditbolag då vi inte är en konsumentvägledare.