På Mallorca stoppas uthyrning av lägenheter till Turister

Varje turistort har en gräns för hur mycket turister man klarar att ta emot och det har varit smärtsamt tydligt på Mallorca. Bormästaren i Palma, Antoni Noguera, tar fram storsläggan och förbjuder all uthyrning av privata lägenheter. Ett försök gjordes med att man fick hyra ut bara om man hade licens. Men av 11 000 lägenheter som fanns tillgängliga för uthyrning var det bara 645 som hade licensen i ordning. Så nu blir det stopp av all uthyrning.

På många ställen i Spanien som har hög turism så har lokalbefolkningen klagat länge och att gränsen är nådd. Trots att turismen är den viktigaste näringen i Spanien så har nu folket fått nog. Är bägaren full så rinner det över, och det har det gjort nu. Man hittar graffiti på många ställen med budskapet ”go home tourist” och ” tourism kills the city”.

Det är trist när det går så långt och bormästaren i Palma hoppas nu att Mallorca kan bli en förebild för andra turistorter. När naturen blir lidande och lokalbefolkningen inte längre besöker marknaden är det något som är riktigt fel. Hyrorna för en vanlig spanjor i Palma är så hög att dom inte klara att bo kvar. Frågan är om det är ett Mallorca vi vill se. Åker man inte utomlands för att uppleva ett annat lands kultur och natur? Om det försvinner kan man lika gärna åka på en kryssning.

About the Author

Låna10000.nu
Låna10000.nu är en jämförelsetjänst för privatpersoner som söker de absolut bästa alternativen för lån på 10.000 kr. Vi tar ej ansvar för ditt val av bank eller kreditbolag då vi inte är en konsumentvägledare.